Integralni kruh sa sjemenkama i miješanim brašnom

Recept: Adrijana Bručić

Sastojci:

550 grama Hammermühle mix-svijetlog brašna

50 grama brašna od heljde

3 jušne žlice sjemenki (lanenih, sezamovih, bučinih ili suncokretovih) 

1 vrećica suhog kvasca

1 čajna žličica soli (po želji može i više)

400ml tople vode

 

Sastojci i priprema za psyllium:

2 čajne žličice psillyuma

50 ml tople vode

U toplu vodu staviti psyllium, dobro ga promiješati i pustiti ga da se zgusne (kratko).

 

Priprema:

Izvagati brašno, staviti u zdjelu 500 grama brašna HammerMuhle, a dio ostaviti za doraditi kruh po potrebi.

Dodati brašno od heljde, zgusnuti psillyum, sjemenke, sol i kvasac.

Sve lijepo izmiješati da se poveže.

Postepeno dodavati toplu vodu i na kraju dodati još brašna koje ste stavili sa strane.

Kruh pustiti da se diže na toplom, pokriven krpom, barem pola sata.

Kada je kruh spreman prebacite ga u kalup (možete nauljiti ruke da vam je lakše oblikovati kruh).

Uključite pećnicu na 190°C i stavite ga peći. Neka se kruh još postepeno diže u pećnici postepenim njenim zagrijavanjem.

Kruh peći 30 do 35 minuta (po želji ga pred kraj možete premazati maslacem ili uljem, da korica dobije lijepu boju).